Doneaza pentru Clinica NERA

joi, 15 decembrie 2011

DAI 1 LIKE ŞI DAU 1 EURO. SALVEAZĂ CRĂCIUNUL celor 200 de copii din Valea Screzii cărora le-a ars casa

DAI 1 LIKE ŞI DAU 1 EURO. SALVEAZĂ CRĂCIUNUL celor 200 de copii din Valea Screzii cărora le-a ars casa

 

Sursa: www.gandul.info

Postat la: 15.12.2011 19:00 Ultima actualizare: 15.12.2011 23:45
DAI 1 LIKE ŞI DAU 1 EURO. SALVEAZĂ CRĂCIUNUL celor 200 de copii din Valea Screzii cărora le-a ars casa
UPDATE 23.45 Am trecut de 20.000! Cu un sfert de oră înainte de miezul nopţii, contorul indică 21.668 de Like-uri.
UPDATE 21.20 În mai puţin de două ore, cititorii noştri au depăşit plafonul pe care noi îl propusesem pentru această campanie: 10.000 de Like-uri, traduse în 10.000 de euro pentru copiii din Valea Screzii şi Valea Plopului, donaţi de cei trei sponsori ai campaniei. În acest moment, contorul de pe salveazăcrăciunul.ro indică cifra 14.051 şi confirmă ceea ce credem că este cel mai puternic fenomen din social media în România: o întreagă comunitate de cititori se strânge în jurul unui proiect pentru a face viaţa un pic mai bună unor semeni de-ai lor. Vă mulţumim! Campania continuă, colegii noştri de la marketing încercând în aceste ore să convingă şi alţi sponsori să se alăture acestui proiect.
Iată cum a pornit totul:
Gândul a prezentat săptămâna aceasta un reportaj teribil: în noaptea de luni a ars o parte din tabăra copiilor necăjiţi de la Valea Screzii. Le-a ars cămara, sala de mese, sala de joacă. Au ars ornamentele de Crăciun pe care copiii le-au făcut cu mâna lor ca să le vândă duminică la Bucureşti. Sunt câteva sute de copii aflaţi în grija părintelui Tănase: orfani sau daţi în plasament. Mulţi dintre cei care au citit reportajul ne-au cerut să facem ceva. Mulţi şi-au oferit sprijinul.
CLICK pe FOTOGRAFIE pentru un LIKE

Gândul şi Ştirile Pro TV au decis să înceapă din această seară campania Salvează Crăciunul. Vă chemăm pe toţi să faceţi un gest cât se poate de simplu. Intraţi pe pagina specială salveazăcraciunul.ro şi daţi-i Like de pe contul vostru personal de Facebook. Sponsorii campaniei, Fundaţia Vodafone, Alico România şi Volksbank dau pentru fiecare Like câte un euro pentru copiii din Valea Screzii şi Valea Plopului. Vizitaţi şi pagina specială de Facebook.
E doar începutul. Ne propunem să aducem şi alte companii şi oameni generoşi care vor să ajute această comunitate specială din Valea Screzii şi Valea Plopului.
De ce facem această campanie? În această zonă din Prahova, un preot, părintele Nicolae Tănase primeşte de peste 15 ani copii abandonaţi, copii fără părinţi pe care nimeni nu-i vrea, ori copii abia născuţi. Sunt peste 200 de suflete.
Vedeţi aici ce s-a întâmplat şi tot aici vedeţi de ce au nevoie de ajutorul dumneavoastră.

Eveniment Caritabil pentru copii din Valea Screzii(Asociatia PROVITA)

Concert de colinde caritabil pentru copii din Valea Screzii(Asociatia PROVITA)

Concert caritabil de colinde pentru copiii de la Valea Plopului si Valea Screzii

Concert caritabil de colinde pentru copiii de la Valea Plopului si Valea Screzii(18 decembrie, ora 19.00)

A devenit deja o traditie ca la sfarsit de an, Sala Rapsodia sa gazduiasca un concert caritabil de colinde, cu diverse tinte sociale. Si in acest an, banii stransi vor fi donati copiilor orfani de la Valea Plopului si Valea Screzii (aproape de Valenii de Munte), uriase proiecte sociale demarate de Parintele Nicolae Tanase (18 decembrie, ora 19.00).
Ca si in anii trecuti, pe scena de la Rapsodia va urca si Horevma, grupul de psalti al Manastirii Turnu-Prahova.
Spectacolul este organizat de Compania Dan Puric si Asociatia Pro Vita.

Dan Puric si Parintele Nicolae Tanase, la sala Rapsodia


Concertul caritabil de colinde din data de 16 decembrie 2010 a strans fonduri pentru asezamantul de la Valea Plopului. Parintele Nicolae Tanase a fost prezent in sala Rapsodia si, la un moment dat, Dan Puric l-a invitat pe scena. Merita sa urmariti fiecare minut.



 

 

Maine,16 Decembrie 2011 orele 18:00 concert TRONOS in Aula Palatului Patriarhiei

Vineri, 16 decembrie a.c., orele 18.oo, în aula Palatului Patriarhiei, corul psaltic TroNoS va cânta colinde în cadrul concertului ” Răsăritul cel de sus “,  în prezenţa P.F. Părinte Patriarh Daniel.
Intrarea se face pe bază de invitaţie! Vor mai participa:
Grupul de copii Balada Bucovinei – Suceava;
Ansamblul folcloric  Cosăul – din parohia Sârbi, Maramureş;
Corul de copii ” Sfântul Nectarie ” din parohia Ghiniceşti, Vrancea.
Concertul va fi transmis în direct pe canalul de televiziune TRINITAS al Patriarhiei Române.

miercuri, 14 decembrie 2011

Duminică, 4 decembrie a.c., corul TRoNoS a concertat în Biserica Sfinţii Împăraţi, Parcul Călăraşi.

Duminică, 4 decembrie a.c., corul TRoNoS a concertat în Biserica Sfinţii Împăraţi, Parcul Călăraşi.

NOAPTEA ÎN CARE AU ARS PODOABELE DE CRĂCIUN. Reportaj din tabăra unde părintele Tănase îngrijeşte sute de copii necăjiţi. VIDEO

NOAPTEA ÎN CARE AU ARS PODOABELE DE CRĂCIUN. Reportaj din tabăra unde părintele Tănase îngrijeşte sute de copii necăjiţi. VIDEO






De Diana MARCU , Raluca ION , Silviu Matei Postat la: 13.12.2011 18:17 Ultima actualizare: 13.12.2011 18:36
Sursa:Gandul
www.gandul.info
Valea Screzii - incendiu

Luni seară, cei peste 100 de copii adăpostiţi de părintele Tănase, în aşezământul de la Valea Screzii, au luat cina, şi-au băut compotul de pere, şi-au spus rugăciunea de seară, care să îi apere de relele de peste noapte. În clubul de joacă de deasupra bucătăriei au rămas la uscat decoraţiuni din gips făcute de mâini mici de copii, pe care voiau să le vândă duminică, la Bucureşti.
Patru ore mai târziu aveau să se trezească speriaţi. Clădirea în care se aflau bucătăria, sala de mese şi clubul de joacă era în flăcări. Cu decoraţiuni de Crăciun, cu jucării, cu cărţi, cu farfurii cu tot. Era 4 dimineaţa.
"Toţi copiii afară!", a fost strigătul care s-a auzit în vale. Erau vocile înspăimântate ale femeilor care au grijă, în ture, de copii şi cărora aceştia le spun "mama" sau "doamnă".

În câteva minute, cele două case de lângă clădirea în flăcări s-au golit. Copiii au fost duşi la loc sigur, într-o casă departe de incediu.

Alexandra, o fetiţă tunsă scurt, ca un băiat, a luat-o în braţe pe o alta, de doar un an şi zece luni. Iar gestul copilei de 11 ani avea să se multiplice, la o altă scară.
Pompierii au venit după o oră. "Parcă arunci benzină, nu apă"
180 de persoane locuiesc în tabăra de la Valea Screzii, aflată în administrarea preotului ortodox Nicolae Tănase. Majoritatea "locatarilor" sunt copii fără părinţi, copii daţi în plasament sau copii care locuiesc cu mamele lor aflate în dificultate. Mai nou, la Valea Screzii au început să fie găzduiţi şi bătrâni cărora nu le-a mai rămas nimic. Părintele Tănase mai are grijă de circa 200 de persoane în tabăra de la Valea Plopului, aflată într-o localitate învecinată.
"Am auzit că sunt copii şi mi-a sărit inima. Nici nu ştiu când am intrat în pantaloni şi din pantaloni în bocanci. Şi m-am dus acolo", povesteşte pentru gândul Florin Ceapă, un muncitor care dormea într-o rulotă din tabăra Valea Screzii. Spre norocul tuturor, înăuntru nu erau copii. Însă erau butelii. Împreună cu mai mulţi, a încercat să spargă una dintre uşi. Nu au putut, aşa că bărbatul a spart un geam şi s-a tăiat la mână. Era geamul de la cămară. Un lanţ uman s-a format cu repeziciune. "Prima dată am scos toate produsele inflamabile, inclusiv detergenţii", spune pentru gândul Ionuţ Mavrichi, ginerele preotului Tănase. El este unul dintre adulţii care la 4 dimineaţa dădeau din mână în mână bax-uri cu apă, scutece pentru copii, cutii cu alimente, sucuri, haine, jucării şi covoare.
Unii mai vânjoşi au intrat în casa care ardea şi au scos frigiderul şi o ladă frigorifică. "Unde sunt, mă, pompierii, că i-am sunat de o oră", se întrebau oamenii simţind că pierd lupta cu flăcările. Unii aruncau găleţi cu apă dintr-un pârâu aproape secat ce trecea prin spatele casei, de parcă încercau să stingă un vulcan cu un pistol cu apă: "Parcă arunci benzină, nu apă", spuneau cu năduf.
Între timp au venit şi pompierii. Cu greu, întârziaţi de drumul prost şi de ceaţa deasă. Cu toate eforturile lor, au putut ajunge doar la o parte din bunurile vitale pentru supravieţuirea celor peste 180 de copii, lăuze, mame aflate în dificultate şi bătrâni găzduiţi în tabăra pe care părintele Nicolae Tănase a ridicat-o în satele Valea Plopului şi Valea Screzii. Aici a construit pentru nevoiaşi 17 case. Cea care ardea a fost chiar prima dintre ele. Adăpostea birourile administrative, clubul copiilor, cămara, bucătăria şi sala de mese.
"Etajul îl contruisem anul ăsta, iar sala de mese avea doar un an", spune cu tristeţe Ionuţ Mavrichi. "Am simţit disperare când am văzut cum ard toate". Privind resturile de cărămidă şi fier carbonizat, măsoară pagubele: în jur de 800-900.000 de lei, la o primă apreciere, echivalentul a 200.000 de euro.
Focul s-a aprins de la supraîncărcarea instalaţiei electrice, dacă e să-l asculţi pe căpitanul Mihai Divoiu, de la ISU Prahova. "Instalaţia electrică s-a supraîncălzit şi a luat foc. Focul s-a propagat cu rapiditate şi a existat pericolul ca acesta să ajungă la casele învecinate, unde locuiau copiii", a declarat Divoiu, pentru gândul.
Marţi dimineaţă, copiii au plecat la şcoală
În Valea Screzii, focul a ars până dimineaţa târziu. Cum mult înainte ca pompierii să fi terminat de stins pe deplin incendiul, copiii şi-au pus ghiozdanele în spate şi au luat-o încet spre şcoală, ca într-o zi obişnuită.
"Când i-am văzut uitându-se lung înspre ceea ce a fost odată bucătăria şi clubul de joacă, mi s-a frânt inima", a spus Mavrichi.
La amiază, când pompierii şi oamenii din vale încă aruncau resturile carbonizate ale casei, una dintre fiicele preotului, Gabriela, îi îndemna pe cei care lucrau: "Părintele vrea să curăţăm locul până diseară!".
Ca să înceapă reconstrucţia.
NOTĂ: Cei care doresc să îi ajute pecopiii din Valea Screzii pot face donaţii în contul Asociaţia Pro Vita.
Foto: Mediafax//Silviu Matei




















































Donații



Mentionam faptul ca filialele noastre sunt separate din punct de vedere financiar si organizatoric, in consecinta donatiile directionate catre filiale (Bucuresti, spre exemplu) nu vor ajunge la noi.

RON
Titular cont Asociatia Pro Vita pentru născuți și nenăscuți cod fiscal 7250 977
Nr .cont bancar 2511.A01.0.1184390.0211.ROL.1 BCR Sucursala Vălenii de Munte
Cod IBAN RO42 RNCB 0211 0118 4390 0001
Codul băncii 53940
Codul Swift RNCBROBU
Numele băncii Banca Comercială Română
Adresa băncii Str. Berevoieşti nr. 6 – Vălenii de Munte, Prahova

EUR
Titular cont Asociatia Pro Vita pentru născuți și nenăscuți cod fiscal 7250 977
Nr .cont bancar 2511.A01.0.1184771.0211.EUR.3 BCR Sucursala Vălenii de Munte
Cod IBAN RO85 RNCB 0211 0118 4390 0003
Codul băncii 53940
Codul Swift RNCBROBU
Numele băncii Banca Comercială Română
Adresa băncii Str. Berevoieşti nr. 6 – Vălenii de Munte, Prahova

USD
Titular cont Asociatia Pro Vita pentru născuți și nenăscuți cod fiscal 7250 977
Nr .cont bancar 2511.A01.0.1184771.0211.USD.2 BCR Sucursala Vălenii de Munte
Cod IBAN RO15  RNCB 0211 0118 4390 0002
Codul băncii 53940
Codul Swift RNCBROBU
Numele băncii Banca Comercială Română
Adresa băncii Str. Berevoieşti nr. 6 – Vălenii de Munte, Prahova

CAD
Titular cont Asociatia Pro Vita pentru născuți și nenăscuți cod fiscal 7250 977
Nr .cont bancar 2511.A01.0.1184771.0211.CAD.5 BCR Sucursala Vălenii de Munte
Cod IBAN RO31  RNCB 0211 0118 4390 0005
Codul băncii 53940
Codul Swift RNCBROBU
Numele băncii Banca Comercială Română
Adresa băncii Str. Berevoieşti nr. 6 – Vălenii de Munte, Prahova

luni, 12 decembrie 2011

Colind Bizantin.....

 Colinde Bizantine.....


Βυζαντινά κάλαντα.
Ἄναρχος Θεὸς καταβέβηκεν καὶ ἐν τῇ Παρθένῳ κατώκησεν
ἐρουρεμ-ἐρουρεμ-ἐρουρερου-ἐρουρεμ, Χαῖρε Ἄχραντε.
Βασιλεὺς τῶν ὅλων καὶ Κύριος, ἦλθες τὸν Ἀδὰμ ἀναπλάσασθαι.
ἐρουρεμ-ἐρουρεμ-ἐρουρερου-ἐρουρεμ, Χαῖρε Ἄχραντε.
Γηγενεῖς σκιρτᾶτε καὶ χαίρετε, τάξεις τῶν ἀγγέλων εὐφραίνονται
ἐρουρεμ-ἐρουρεμ-ἐρουρερου-ἐρουρεμ, Χαῖρε Ἄχραντε.
Δεῦτε ἐν σπηλαίῳ κατείδομεν, κείμενον ἐν φάτνῃ, τὸν Κύριον
ἐρουρεμ-ἐρουρεμ-ἐρουρερουρεμ, Χαῖρε Δέσποινα.
Ἐξ ἀνατολῶν μάγοι ἔρχονται δῶρα προσκομίζουσιν ἄξια
ἐρουρεμ-ἐρουρεμ-ἐρουρερουρεμ, Χαῖρε Δέσποινα.
Ἤκουσεν Ἡρώδης τὸ μήνυμα κι ὅλος ἐταράχθη ὁ δόλιος
τεριριριρεμ-τεριριριρεμ-τεμ καὶ ἀνανες, Χαῖρε Ἄχραντε.
Θεόδρομον ἄστρον θεώμενοι, μάγοι τῶν Περσῶν ἐξεκίνησαν
τεριριριρεμ-τεριριριρεμ-τεμ καὶ ἀνανες, Χαῖρε Ἄχραντε.
Κάκωσιν προστάξας ὁ τύραννος, τῆς Ραχήλ τὰ τέκνα κατέσφαξεν
τεριριριρεμ-τεριριριρεμ-τεμ καὶ ἀνανες, Χαῖρε Ἄχραντε.

------
Traditional Byzantine Christmas Carols (12th-14th century AD)

Colind bizantin
Cel far’ de-nceput
Cel far’ de-nceput
Azi s-a pogorat
Si intru Fecioara s-a salasluit
R: Eru rem, eru rem, eru reru reru rem
Leru-i Domn din cer
De la rasarit
De la rasarit
Magii au venit
Daruri sa aduca Stapanului
Unde-i Imparatul
Unde-i Imparat
Au intrebat
Si Irod atuncea mult s-a maniat
Magii au plecat
Magii au plecat
Pe Irod lasand
Steaua luminand si calea aratand
                                                       
Venind la Iisus
Venind la Iisus
Ei s-au bucurat
Laudand pe Domnul si s-au inchinat
Aur au adus
Aur au adus
Smirn-au inchinat
Si tamaie scumpa Celui Preainalt
Ingerii cantau
Ingerii cantau
Pastori fluierau
Cerul si pamantu-ntreg se veseleau
Astazi toata lumea
Astazi toata lumea
Se bucura
Pe Stapanu-L canta si-L lauda





Sf. Spiridon Pyrgos - Kabarnos

Sf. Spiridon Pyrgos - Kabarnos

EALO City - AIDONIDIS - Karantzis - KAVARNOS - PETRAKIS

EALO City(Caderea Constantinopolului) - AIDONIDIS - Karantzis - KAVARNOS - PETRAKIS


Concert: Cucerirea Constantinopolului23.5.2011Parnassos Hall (Sf. Gheorghe Karytsi 8, Atena)
"EALO City"Cu timpul şi Karantzis Aidonidis Nektaria.Prieteni implicare: Arhimandritul. Părintele Nicodim Kavarnos.În narativ: actorul Peter Petrakis
Concertul Cucerirea Constantinopolului, a avut loc în sala de istoric al Asociaţiei Literare "Parnassos" (Sf. Gheorghe Karytsi 8, Atena).
Imnuri ecleziastice şi în special toamna plângă şi cântece tradiţionale ţesut poetul versiunea originală populare pen anonim pentru a exprima durerea de nepatruns pentru "cucerirea Constantinopolului în Turcia", prin vocile  de traditie ale Aidonidis Chronis psalt şi interpret de muzică tradiţională Karantzis Nektaria.
Evenimentele istorice şi legende inspirat zi trista din 29 mai 1453 va fi reinviata prin relatările sale istorice şi etnografice, care a dat actorul Peter Petrakis
Artisti venit cu virtuozi tradiţionale orchestra de muzica: Stratis Psaradellis (Kemence), Andreas scandal (Kanun), Elias Pilalis (lafta), Odysseas Stefanis (tobe), Alexander Despotidis (lăută).

Troparul Sfantului Spiridon-Greaca(Απολυτίκιον Αγίου Σπυρίδωνος)

 Troparul Sfantului Spiridon-Greaca(Απολυτίκιον Αγίου Σπυρίδωνος)

Sfantul Ierarh Spiridon

Sfantul Ierarh Spiridon

Troparul Sfantului Ierarh Spiridon - Glas 1

Troparul Sfantului Ierarh Spiridon - Glas 1