Doneaza pentru Clinica NERA

joi, 9 decembrie 2010

Povestea parintelui Tanase, tata pentru 328 de copii


Ca urmare a numeroaselor comentarii postate la acest material, iata si site-ul unde parintele Tanase poate fi contactat -

www. asociatiaprovita.org

Cei care vor sa doneze diverse sume de bani pentru copiii de la Valea Plopului, o pot face in contul de mai jos: prin transfer bancar sau prin depunerea de numerar la orice agentie BCR sau prin mandat postal de la orice oficiu postal din tara.

Contul si datele fiscale ale Asociatiei Pro-Vita pentru Nascuti si Nenascuti – Valea Plopului, judetul Prahova:

Cont IBAN in lei: RO42 RNCB 0211 0118 4390 0001

deschis la BCR - Valenii de Munte, Jud Prahova.

CUI: 7250977

De mai bine de 20 de ani are grija de copii abandonati, de copii fara parinti, de tinerii alungati din caminele de copii. Acolo, la Valea Polopului si Valea Screzii, parintele Nicolae Tanase a pus bazele unei alte Romanii. Mai buna, mai curata, lipsita de egoism. Cu Asociatia ProVita, parintele Tanase duce o lupta pentru viata.

Acum 13 ani, la ProTv parintele Nicolae Tanase vorbea despre un proiect greu de crezut si atunci dar si acum. Un sat al copiilor fara parinti.

Acum valea s-a umplut si de case si de copii. Copii abandonati prin spitale, copii fara parinti, copii ai strazii, copii lasati aici de mame imediat dupa nastere. Pe toti, preotul Tanase i-a adunat in tabara dintre dealuri. Povestea a inceput in 1990.

Tata a sase copii, parintele a inceput un adevarat razboi impotriva avortului, iar mamele pe care le convingea sa-si nasca pruncii ii lasau in grija lui. In 97, in tabara din vale erau 30 de locuri.

Acum, in viitorul despre care vorbea acum 13 ani, tabara e tot neincapatoare. Pana acum, pe aici au trecut 1600 de suflete. Asa ca in vale apar mereu case.

Intr-o lume egoista, in care trecem unul pe langa celalalt fara sa ne pese, ce se intampla in Valea Screzii pare greu de crezut. Aici, "egoimul" a fost sters din dictionar.

Pe cei care ajung in Vale manati de curiozitate ii duce prin camerele copiilor cu gandul ca poate ii convinge sa se intoarca si sa ajute.

Cat de greu e sa hranesti in fiecare zi 328 de guri, sa imbraci si sa educi o armata de oameni numai parintele stie. A fost nevoit sa invete. Copiii sunt ingrijiti, hraniti si supravegheati de femei angajate din sat.

Cu exemplul sau, parintele Tanase a reusit sa schimbe si mentalitatea oamenilor din zona, sa-i faca mai buni. In anii 90, satenii din Valea Plopului si Valea Screzii au vazut ce face parinte si au inceput sa-l ajute. In casele lor au primit o parte din copii.

Cine este apt de munca trebuie sa munceasca si sa produca. Parintele este si manager si psiholog este si mama si tata.

Chiar daca statul nu se implica, multi oameni de bine l-au ajutat si il ajuta: cu bani, mancare sau materiale de constructie. Cu stilul sau direct, sincer si taios parintele are o vorba buna pentru toti.

Pentru baietii gata de insuratoare a cumparat pamant. Pentru fete strange zestre.

In fiecare casa din tabara sunt copii. Intr-una i-a asezat laolalta pe copiii de gradinita.

Se ataseaza imediat de noii veniti, au nevoie de caldura. Cand te uiti la ei intelegi in parte ce face si de ce face parintele Tanase. Fiecare copil isi povestea lui, unii sunt aici de cand se stiu. Sunt invatati de mici sa se descurce si sa ajute. Aici, ei sunt o familie.

Unii dintre ei sunt luati la un moment dat de familii acasa. Altii insa raman aici, merg la scoala, la studii. Pana acum 8 copii din tabara au intrat la facultate.

Incolonati, copiii pornesc catre satul din deal, la scoala. Fara sa-ti dai seama, se prind de mana ta si merg alaturi de tine. Te fac sa intelegi ca asa e viata facuta sa mergem impreuna si sa ajutam. In drumul spre scoala copiii predau o lectie invatata de la parintele: iti ofera fara sa te cunoasca ce au ei mai de pret: dragoste.

Pe Valea Screzii si in Valea Plopului, de 20 de ani, functioneaza o alta Romanie. O Romanie care uimeste. Una a generozitatii si dragostei, o Romanie care are nevoie in continuu de sustinere ca sa mearga mai departe.

Concert caritabil de colinde pentru copiii orfani

Concert caritabil de colinde pentru copiii orfani


Actorul si regizorul Dan Puric va fi gazda unui concert caritabil de colinde, dedicat strangerii de fonduri pentru copiii orfani de la Valea Plopului si Valea Screzii, organizat de Compania "Dan Puric" si Asociatia Pro Vita.

Spectacolul, care se va desfasura pe 16 decembrie, de la ora 19:30, la Sala Rapsodia din str. Lipscani, va avea in program grupurile psaltice "Horevma" de la Manastirea Turnu, judetul Prahova, si cel de la Manastirea Diaconesti, judetul Bacau, corul de copii de la Valea Plopului si corul de copii al Parohiei Jieni, judetul Olt.

Expozitie de obiecte de artizanat

In holul Salii Rapsodia vor fi organizate o expozitie cu vanzare de obiecte de artizanat realizate de copiii de la Valea Plopului si un stand de carte.


Valea Plopului si Valea Screzii sunt localitati cunoscute in Romania datorita activitatii parintelui Nicolae Tanase care, de peste doua decenii, adaposteste si are grija de copii salvati de la avort, copii abandonati in maternitate, de copii cu deficiente in curs de recuperare prin plasarea in mediu familial din sat, de copii ai strazii, de tineri alungati din orfelinate dupa implinirea varstei de 18 ani, de gravide sau mame alungate de familiile lor si ocrotite pana la rezolvarea situatiei personale.

Biletele pentru spectacolul de colinde pot fi achizitionate de la Sala Rapsodia.

Pretul unui bilet este de 25 de RON in randurile 1 - 13, si 20 de RON in restul Salii.

Se pot face rezervari telefonic, la Sala Rapsodia, la nr. 021/315.89.90.

Poti face si donatii directe la sediul de la Valea Plopului

Potrivit Agerpres, se pot face si donatii in bani direct la sediul de la Valea Plopului fie in contul bancar RO54RZBR000006001135700 Banca Raiffeisen Bank - Valenii de Munte. Informatii despre Valea Plopului si Valea Screzii se pot obtine la tel. 0741 989 024.

miercuri, 8 decembrie 2010

Hristos se naste, Mariti-L! Colind psaltic bizantin

Grupul EVLOGHIA - De demult proorocii

De demult proorocii, de Sfantul Ioan Cucuzel, glas Varis
Interpretat de Grupul de Muzica Bizantina Sfantul Ioan Rusul, in concertul de la Biserica Sf. Vineri, Moghioros, 13 Noiembrie 2009

Grupul Evloghia - Colind bizantin

Grupul EVLOGHIA Dumnezeu Preasfantul

Grupul Evloghia - Trei crai de la rasarit

colind, muzica psaltica, grupul sfantul ioan rusul in concert la institutul irecson in 2008


Dumnezeu prea sfantul

Colinde bizantine psaltice 7

Concertul de colinde - Nectarie Protopsaltul

Colinde bizantine psaltice 6

Manastire Sihastria

Colinde bizantine psaltice 5

marți, 7 decembrie 2010

revista Familia Ortodoxa

Απολυτίκιο Αγ. Σπυρίδωνος - 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Hymn of St. Spyridon - 12 DECEMBER
Απολυτίκιο Αγ. Σπυρίδωνος - 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ by Byzantine music

Απολυτίκιο Αγ. Δανιήλ του Στυλίτου - 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Hymn of St. Daniel - 11 DECEMBER
Απολυτίκιο Αγ. Δανιήλ του Στυλίτου - 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ by Byzantine music

Απολυτίκιο Άγ. Ερμογένη, Μηνά - 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Hymn St. Ermogenis, Mina - 10 DECEMBER
Απολυτίκιο Άγ. Ερμογένη, Μηνά - 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ by Byzantine music

Απολυτίκιο της Σύλληψης Αγ. Άννης - 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Hymn of St. Anne - 09 DECEMBER
Απολυτίκιο της Σύλληψης Αγ. Άννης - 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ by Byzantine music

Απολυτίκιο του Αγ. Παταπίου - 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Hymn of St. Patapios - 08 DECEMBER
Απολυτίκιο του Αγ. Παταπίου - 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ by Byzantine music

Απολυτίκιο του Άγ. Αμβρόσιου - 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Hymn of St. Peter. Ambrose - 07 DECEMBER
Απολυτίκιο του Άγ. Αμβρόσιου - 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ by Byzantine music

Απολυτίκιο του Άγ. Νικολάου - 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Hymn of St. Peter. Nicholas - 06 DECEMBER
Απολυτίκιο του Άγ. Νικολάου - 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ by Byzantine music

Απολυτίκιο του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου - 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Hymn of St. Sava the Sanctified - 05 DECEMBER
Απολυτίκιο του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου - 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ by Byzantine music

Απολυτίκιο της Aγ. Μεγ. Bαρβάρας - 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Hymn of the Saint. Great Barvaras - 04 DECEMBER
Απολυτίκιο της Aγ. Μεγ. Bαρβάρας - 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ by Byzantine music