Doneaza pentru Clinica NERA

vineri, 9 decembrie 2011

Constantin Hurjui Colinde


Constantin Hurjui Colinde

ORTHOGRAFFITI "revista de lifestyle ortodox" pentru elevi

Prieteni, va pun inainte rugamintea de ajutor pentru sustinerea ORTHOGRAFFITI "revista de lifestyle ortodox" pentru elevi http://www.OrthoGraffiti.ro initiata si coordonata de prof. Laurentiu Dumitru (pridvor@yahoo.com 0740050735), scriitor din Pitesti. Evident ca din venitul de profesor de religie nu o poate ajuta prea mult iar efortul lui trebuie sustinut (si-a vandut chiar ceva teren mostenit de la stramosi spre a mai pune o caramida pentru educatia urmasilor); continutul revistei este potrivit varstei si educatiei copiilor iar colaboratorii sunt valorosi, atat monahi (pr. Savatie Bastovoi, m. Siluana Vlad s.a.) cat si laici (Costion Nicolescu, Razvan Codrescu, Radu Hagiu s.c.l.).
Pentru ca la apelurile similare de anul acesta am avut reactii frumoase va rog sa aveti in vedere si revista Orthograffiti fie contractand cateva abonamente pentru voi, pentru prietenii sau vecinii care au copii elevi, fie ajutand prin donarea cand si cand a unei sume in contul de mai jos si recomandand mai departe celor apropiati spre a-si face abonamente (caci sistemul de colportaj al O.G. este axat in principal pe abonamente si pe distributia prin profesorii de religie din unele licee si scoli). De asemenea, de recomandat catre firme ori executivi ce pot sprijini. Pentru "expati" este si un cont in valuta.




În toamna anului 2008 am creat Revista OrthoGraffiti din dorința sinceră de a construi o punte spre tinerii nostri, de a le vorbi ALTFEL, pe limba lor, despre frumusețea Ortodoxiei și a vieții în Hristos. Ca în orice proiect de suflet, am investit mult timp, muncă, entuziasm și resurse financiare proprii.
De-a lungul timpului scurs de la prima apariție, am găsit susținere printre prieteni, colaboratori, preoți, profesori, care au crezut în necesitatea existenței acestei reviste. Ne-au încurajat, ne-au ajutat să ajungem la cât mai mulți tineri și, după putere, ne-au sprijinit discret chiar și financiar.
Dacă și ție îți place revista noastra, dacă crezi în necesitatea ei, dacă dorești să te alături și tu acestei lucrări de misionariat ortodox în rândul tinerilor, vorbește cunoscuților tăi despre OrthoGraffiti, recomandă-ne preoților și profesorilor de religie inimoși pentru colaborare, dăruiește o revistă unui tânar, și, dacă poți, ajută-ne printr-o donație sau o sponsorizare.
Ajutorul tău va fi folosit pentru ca revista să apară în continuare, să aibă aceeași calitate și același preț accesibil și să ajungă la cât mai mulți tineri, unii dintre ei cu situații materiale defavorizate.
Banii se pot depune în contul S.C. Pridvor Media Press AG S.R.L.
CUI 24588375, J03/2088/10.10.2008
În RON
RO32BRDE030SV86254530300
În Euro (pentru străinatate)RO72BRDE030SV86254700300
COD SWIFT: BRDEROBU
Conturile sunt deschise la BRD, sucursala Pitești
Dumnezeu să vă răsplătească înmiit dragostea!
Laurențiu Dumitru
Editor Coordonator OrthoGraffiti


Doamne ajuta †

ORTHOGRAFFITI


CE ESTE ORTHOGRAFFITI

DESPRE…
OrthoGraffiti este singura revistă de lifestyle orthodox care se adresează tinerilor liceeni, dar nu numai acestora. Are o apariţie lunară (pe timpul anului şcolar deocamdată), 24 pagini, format A4, full color, glossy, un conţinut atractiv, cu materiale diverse, de interes pentru tineri.
oras-poster
OrthoGraffiti îmbină teme duhovniceşti cu subiecte de interes general, prezentate însă într-un limbaj accesibil tuturor. Revista OrthoGraffiti a apărut în luna noiembrie 2008, în ziua de prăznuire a Sf. Martin de Tours, despre care şi aveam (întâmplător!?) şi un articol în numărul 1 (pilot).
De-a lungul timpului în revista OrthoGraffiti au scris nume cunoscute din publicistica ortodoxă de azi, precum Ieromonahul Savatie Baştovoi, Ierod. Grigorie Benea, Monahia Siluana Vlad, dl. Ciprian Voicilă, dl. Danion Vasile, dl. Octavian Darmanescu, d-na Elena Dulgheru, dl. Costion Nicolescu, dl. Laurenţiu Dumitru – editor-coordonator al publicaţiei. Însă lista colaboratorilor rămâne deschisă.
Dacă vom primi din partea cititorilor materiale de calitate, adecvate profilului revistei, nu vom ezita, desigur, să le publicăm.
OrthoGraffiti. „Ortho” – înseamnă drept sau corect, iar „Graffiti” (în italiană pluralul cuvântului „graffito”, de la „graffiare” – a zgâria) derivă din grecescul γραφειν (graphein) care înseamnă „a scrie”.
Aşadar OrthoGraffiti înseamnă „scriere dreaptă”, „scriere corectă”. Graffiti-ul, ca metodă de exprimare prin „mâzgălire” pe ziduri, e socotit de unii, în unele situaţii, drept vandalism. Dar nu numai spray-ul cu vopsea şi markerele permanente deranjează lumea, ci şi cuvântul ortodox scris.
Lucrurile nu stau mai bine, deci, nici cu orthograffiti-urile, cu scrierile drepte, corecte, născute din dreaptă înţelegere a vieţii, din Orthodoxie. Ele fac valuri ori nasc polemici nesfârşite, pentru că vestesc cele nelumeşti şi pe Dumnezeu care ne-a spus, prin gura Apostolului Pavel, să nu ne potrivim chipului veacului acestuia, ci să ne schimbăm prin înnoirea minţii!
Tinereţea nu înseamnă neapărat muzică, alcool şi distracţii, iar mentalitatea Bravo, Cool Girl şi Popcorn nu reprezintă aspiraţiile de viaţă ale tuturor tinerilor.OrthoGraffiti s-a născut din credinţa că încă mai avem tineri care, chiar dacă sunt în derivă, tânjesc lăuntric după viaţa adevărată şi din dorinţa de a veni în întâmpinarea lor cu „altceva”, cu altfel de informaţii. Principala dimensiune a proiectuluiOrthoGraffiti este cea misionară, revista fiind, considerăm noi, un instrument util în procesul educaţional.
Revista OrthoGraffiti are binecuvântare arhierească, însă nu este circumscrisă unei Eparhii anume.
În acest sens, unul dintre proiectele noastre de viitor va include o serie de micro-articole, „Cuvinte adresate tinerilor de către ierarhi”.
 ***
Publicaţie editată de S.C. Pridvor Media Press AG S.R.L. (CUI 24588375, J03/2088/10.10.2008)
ISSN: ISSN 1844 -9867
Tipar: S.C. Accent Print S.R.L.
Editor-Coordonator: Prof. Laurenţiu Dumitru
Membru al Asociaţiei Ziariştilor şi Editorilor Creştini
www.laurentiudumitru.ro
Art design: Mihai Constantin
Consilier editorial: Radu Hagiu
Redactor Principal: Miruna Ionescu

Recurs la Ţuţea

Recurs la Ţuţea

Marţi, 13 Decembrie a.c., ora 18.00, la Clubul Ţăranului (Muzeul Ţăranului Român, Şoseaua Kisellef nr. 3), Asociaţia ROST vă invită la o dezbatere pe marginea personalităţii şi a gîndirii lui Petre Ţuţea, la 20 de ani de la mutarea sa la cele veşnice. Despre Ţuţea vor vorbi cîţiva dintre cei care l-au cunoscut îndeaproape, d-nii Demostene Andronescu (poet, publicist şi fost deţinut politic), Dan Ciachir (scriitor), Ion Papuc (scriitor) şi Marcel Petrişor (scriitor şi fost deţinut politic). Moderatori vor fi d-nii Răzvan Codrescu şi Paul Ghiţiu.
În cadrul aceleeaşi întîlniri vor fi prezentate numărul 104 – 105 al revistei ROST şi cea mai recentă carte a d-lui Demostene Andronescu, De veghe la cumpăna vremilor (Ed. Christiana, Bucureşti, 2011), astăzi ieşită de sub tipar.
Intrarea este liberă.

miercuri, 7 decembrie 2011

CONCERTUL DIN DATA DE 04.12.2011 impreuna cu grupul Tronos condus de protopsalt Mihai Buca BISERICA SF IMPARATI CONSTANTIN SI ELENA (MUNCII)

La Biserica “Sfintii Imparati Constantin si Elena(Muncii)” din Capitală a avut loc duminică,  4 decembrie, concertul de muzică religioasă al coralei Tronos condusă de Protopsaltul Mihail Bucă. 

CONCERTUL DIN DATA DE 04.12.2011 impreuna cu grupul Tronos condus de protopsalt Mihai Buca BISERICA SF IMPARATI CONSTANTIN SI ELENA (MUNCII)

La Biserica “Sfintii Imparati Constantin si Elena(Muncii)” din Capitală a avut loc duminică,  4 decembrie, concertul de muzică religioasă al coralei Tronos condusă de Protopsaltul Mihail Bucă. 

luni, 5 decembrie 2011

Concertul din Biserica Şerban Vodă – Toporaş-grupul Tronos

La Biserica “Şerban Vodă” din Capitală a avut loc duminică,  27 noiembrie, concertul de muzică religioasă al coralei Tronos condusă de Protopsaltul Mihail Bucă. Tot în cadrul aceleaşi manifestări, un grup de doamne şi domnişoare, condus de psaltul Dimitrie Voicescu, au interpretat colinde în limbile română şi greacă.










Asteptăm impresiile voastre pentru publicare.

Tronos-Asta-i casa cea frumoasa

Tronos-Asta-i casa cea frumoasa 

17 Bartolomeu Anania despre Sfantul Nicolae

17 Bartolomeu Anania despre Sfantul Nicolae 

Bartolomeu Anania despre Sfântul Nicolae. Două dintre minunile sale. Despre justiţie - dreptate.
Fragment din predica IPS Bartolomeu Anania la praznuirea Sfantului Nicolae în data de 06 decembrie 2000.

Pasii Pelerinului - Biserica „Sfantul Nicolae" (Pantelimon-Ilfov)

Pasii Pelerinului - Biserica „Sfantul Nicolae" (Pantelimon-Ilfov) 

Pasii pelerinului - Biserica "Sfantul Nicolae" - Moastele Sfantului Mare mucenic Pantelimon

Pasii pelerinului - Biserica "Sfantul Nicolae" - Moastele Sfantului Mare mucenic Pantelimon