Doneaza pentru Clinica NERA

vineri, 9 ianuarie 2009

Campania Autobuzelor ateiste din Anglia s-a extins si in Spania

Am prezentat succint cateva din articolele din "The Guardian" si cateva imagini cu asa zisele autobuze ateiste.
Postarea afiselor atesiste pe autobuzele din Barcelona au fost catalogate drept "un atacat asupra tuturor religiilor".
Saptamana viitoare , Barcelona va deveni primul oras (predominant catolic) din Spania care va copia campania controversata din Marea Britanie si care consta in aplicarea unor sloganuri pe autobuze.
"Probablemente Dios no existe. Deja de preocuparte y goza de la vida," it reads.
"There's probably no God. Now stop worrying and enjoy life." se citeste
" Probabil nu exista Dumnezeu.Nu te mai ingrijora si bucura-te de viata"

Sloganul a fost adoptat de asa zisul "cercetator" Richard Dawkins si alti"proeminenti" ateisti.

Madrid, Valencia si alte orase sunt alese pentru a continua seria campaniilor ateiste.

Sursa: The Guardian

Campania Autobuzelor ateiste din Anglia

A se viziona cu discernamant
Pentru a vedea materialul video apasati aici

Autobuzele englezesti sustin ateismul


Englezii care circula zilnic cu autobuzul isi vor pune, incepand din aceasta saptamana, tot mai multe intrebari referitoare la existenta lui Dumnezeu. Doua sute de autobuze londoneze si alte sase sute de pe tot teritoriul Marii Britanie au fost tapetate cu bannere ce incurajeaza ateismul, anunta The Guardian. Initial, aceasta campanie era destinata doar capitalei Angliei. Numarul neasteptat de mare de donatii a facut ca promovarea ateismului sa cuprinda toata tara.

Suma dorita de initiatorii campaniei era de 5,500 de lire sterline. Cele 140,000 stranse i-au ajutat sa-si extinda sustinerea ateilor prin alte postere in metroul londonez si doua ecrane gigant montate pe cea mai aglomerata strada de cumparaturi din Europa: Oxford Street. Principalul slogan al campaniei este "There's probably no God. Now stop worrying and enjoy your life." Acestuia i se alatura o serie de citate celebre pe aceeasi tema, cu autori ca Albert Einstein, Douglas Adams, Katharine Hepburn sau Emily Dickinson.

Potrivit British Human Association, in Anglia, peste 30% din populatie are o credinta nereligioasa, majoritari in randul ateilor fiind tinerii. In mod surprinzator, autobuzele atee nu au atras proteste si nici prea multe critici, organizatorii declarand ziua lansarii campaniei ca fiind una extrem de importanta pentru libertatea cuvantului in Anglia.

Succesul de care se bucura aceasta campanie in Marea Britanie a nascut reactii peste tot in lume. Astfel, autobuzele din Washington DC, Barcelona si Italia se pregatesc de "convertirea la ateism", in timp ce in Australia o campanie similara a fost refuzata de cea mai mare firma de outdoor advertising.

sursa: www.dob.ro

joi, 8 ianuarie 2009

Dan Puric - despre europenizarea României

Dan Puric - despre europenizarea României

Dan Puric ne îndeamnă să îndrăznim

Dan Puric ne îndeamnă să îndrăznim

Atitudinea şi îndăzneala hristică sunt în opinia artistului Dan Puric soluţiile pentru refacerea lumii.

"În România poate să vină, mâine, un om de mare calitate în funcţia de preşedinte şi să nu poată face nimic. Pentru că în România baza este distrusă. În România trebuie reparată baza... şi baza se repară prin atitudine", a spus Dan Puric în emisiunea Ora de ştiri.

Artistul explică ce înseamnă a îndăzni, şi îndeamnă fiecare român să descopere în înteriorul său îndrăzneala hristică, calea sigură către refacerea ţării şi a întregii lumi.

"A îndrăzni nu înseamă a avea tupeu. A îndrăzni înseamnă a dezmărgini lumea din stupiditatea ei raţională, excesiv de raţională. A îndrăzni înseamnă să o vezi ca fiu al lui Dumnezeu nu ca rob al omului", a explicat artistul.

Sursa:www.tvr.ro