Doneaza pentru Clinica NERA

marți, 18 ianuarie 2011

Lectie

Pe durata vacantei de sarbatori, 2 tineri norvegieni si-au pus casa la dispozitia unui batran din Romania, care cerseste pe strazile orasului. I-au lasat cheile si frigiderul plin si au plecat la drum, chiar daca multi i-au avertizat ca e un gest riscant.


Knut si Alexa se intorc acasa, dupa calatoria in strainatate. In timp ce ei cutreierau lumea, casa lor din Tromso n-a ramas pustie, ci a devenit un camin primitor pentru un roman sarman, Ioan Bandac, care altminteri n-a prea dat de cornul abundentei in Norvegia.

Cei doi tineri s-au gandit sa faca un gest frumos atunci cand l-au vazut pe Ioan cersind pe strada. Cum sunt pasionati de calatorii si, la randul lor, s-au bucurat de ospitalitatea multor straini, au vrut sa-i dea barbatului sansa de a trai omeneste, macar pe durata sarbatorilor. Povestea nu este lipsita de surprize - placute insa. Romanul le-a facut ordine in casa, si le-a curatat tot ce era murdar.

cersetor

Si asta nu e tot. Knut si Alexa au constatat stupefiati ca Ioan isi cheltuise banii castigati cu chiu cu vai ca sa cumpere un covoras pentru baie, podoabe de Craciun, ghivece cu flori si alte atentii.

Dupa aceasta experienta, Ioan s-a intors la adapostul sau saracacios, in care sta impreuna cu un prieten.

Romanul nu stie cum sa-si mai arate recunostinta fata de cei doi tineri generosi, care au avut incredere in el. O face totusi, cu ajutorul unei aplicatii de traducere instalata pe telefonul mobil.

Niciun comentariu: